Πολιτιστικό Ταξίδι στις Μυκήνες και το Ναύπλιο

Η πολιτιστική Εταιρεία ΑΙΝΟΣ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Winchester, το Orthodox Theological Research Forum, το Fellowship of St Alban  and St Sergius και το House of St Gregory and St Macrina, διοργανώνουν πολιτιστικό ταξίδι στις Μυκήνες και το Ναύπλιο.

Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Αναχώρηση το Σάββατο 9.30 πμ από τη Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, γεύμα στο Ναύπλιο, ξενάγηση στην πόλη το απόγευμα.

Στις 7.00 το απόγευμα, στο Νεοκλασικό Μέγαρο Ιατρού, όπου στεγάζεται το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου του Harvard, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα τη Ρωσική Διασπορά, με αφορμή το έτος 2016 ως έτος Ελλάδας Ρωσίας.

Ομιλητές: Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος

Δημήτρης Μαυρόπουλος

Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware

Επιλεκτική παρουσίαση του Φωτογραφικού Αρχείου της Ρωσικής Διασποράς από τη Νίκη Τσιρώνη και τη Βερονίκ Μάγκνες.

Συντονιστής, ο Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικού Σπουδών, καθηγητής Ιωάννης Πετρόπουλος.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών και θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Την Κυριακή, μετά τη Θεία Λειτουργία θα γίνει επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη (παράρτημα Ναυπλίου) και μετά το γεύμα θα περιηγηθούμε με βάρκες της ακτογραμμής της Ακροναυπλίας και του Παλαμηδιού.

Φεύγοντας θα σταματήσουμε στον οικισμό των Δενδρών, στον αρχαιολογικό χώρο της Μιδέας πάνω από την Τίρυνθα, όπου υπάρχουν θολωτοί τάφοι και το περίφημο νεκροταφείο των αλόγων.

Συμμετοχή κατ’άτομο: 150 ευρώ

220 ευρώ για ζευγάρια ή άτομα που επιθυμούν να μοιραστούν δωμάτια

Στην τιμή περιλαμβάνεται μετακίνηση, διαμονή και ξεναγήσεις

Πληροφορίες: [email protected] / τηλ. 6932421060